Les xicotetes estafes de l'educació (prima pars)

Per lytta vesicatoria - April 23rd, 2006, 13:17, Categoria: Accademica uita

  Encete una sèrie d'articlets sobre aspectes de l'educació que, des d'aquest Departament, considerem millorables i que redundarien en la millora del nostre sistema. Tot està relacionat amb el mateix: la pela. Moltes vegades els nostres benvolguts inspectors només semblen patir pels euros que poden estalviar-se els nostres governants.

  Avui: EL MERAVELLÓS CURRICULUM DE BATXILLERAT!

 A primera vista, semblaria [] que un estudiant de batxillerat té la possibilitat de cursar un munt d'assignatures d'allò més variades i interessants:

 Primer de Batxillerat. Assignatures de modalitat. Els alumnes en trien tres.  Història, Història de la Música, Llatí, Grec, Matemàtiques Aplicades, Economia i Organització d'Empreses, Física i Química, Biologia i Geologia, Matemàtiques, Dibuix Tècnic
 Primer de Batxillerat. Optatives. Els alumnes en trien una.  Segon idioma, Informàtica, Psicologia, Fonaments lèxics de les ciències i la tecnologia, Imatge-Valencià, Imatge-Castellà

 Segon de Batxillerat. Modalitat. Els alumnes en trien tres  Art, Geografia, Economia, Llatí, Grec, Matemàtiques Aplicades, Física, Química, Matemàtiques, Biologia, Ciències de la Terra, Dibuix Tècnic
 Segon de Batxillerat. Optatives. Una assignatura  Antropologia, Introducció al Dret, Economia i organització d'empreses, Literatura contemporània (castellà i valencià), Referents clàssics a l'art i la literatura, Informàtica (aplicada a les humanitats o a les ciències), Física Aplicada, Biologia humana, Laboratori, etc.

  Meravellòs, oi!. Però... (sempre hi ha un però. I açò només ho podeu solucionar els pares, els alumnes, els sindicats i eixes associacions de Directors que existeixen per aquí: si no exigiu les coses, les coses van bé... per a qui? No ho sé)... allà pel 96 es signa un flamant "acord de plantilles" entre conselleria i els supersindicats, on, entre altres coses, es posa un límit d'hores per a impartir les assignatures anteriors... i ací rau el problema (sindicats: feu alguna cosa; com vau firmar això?): posem com a exemple pràctic el nostre centre: segons la seua estructura només tenim unes 86 hores per a eixe tipus d'assignatures:

resultat:NOMÉS EN LES DE MODALITAT JA ENS PASSEM DE LES HORES ASSIGNADES A OPCIONALITAT: 88. Això vol dir que ni tan sols es poden donar totes: quina eliminem? No en donem cap de les optatives, tan boniquetes i xules que semblen?

I allò més greu: tenim professorat de sobres per impartir-les.

No hi ha dret! Que algú pose solucions ja!

Salut!

Enllaç permanent ~ Comentar | Referències (1)

El BlocCalendari

<<   April 2006  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.