Meme didàctic: integració de les TICs a l'aula

Per El Departament - June 18th, 2006, 16:56, Categoria: Clàssics a la xarxa

 Ana m'envia una meme (algú fa una proposta didàctica o d'altre tipus per internet, demanant idees o activitats, i aquesta proposta va reenviant-se per fer una mena de pluja d'idees) sobre què es pot considerar fonamental per a la integració de les TICs a l'aula:
  1. En primer lloc, centres dotats i possibilitat d'ús de les tecnologies (és demencial trobar aules dotades lliures: les cues són èpiques).
  2. Formació del professorat (no es pot fer com en alguns centres, on, per exemple, han dotat de canons totes les aules, però només saben fer-lo servir dos o tres companys).
  3. Voluntat d'eixe professorat d'utilitzar-les: que no es veja com una manera d'abastir punts per als sexennis.
Tot açò, però, ja ho han dit (millor que jo) molts dels companys emmemitzats; és per això que jo pense que hi ha tres punts que són fonamentals, i els tres fan referència als principals receptors, els alumnes:
  1. Fer activitats que els involucren, que participen: això pretenia amb els reptes; i m'he adonat que açò va lligat a altre punt: l'accés de l'alumnat a les tecnologies: per molt dotat que estiga el centre, els alumnes, per una raó o altra, han d'accedir també fora de l'institut, i no tots ho tenen fàcil: un pla renove per a proveir de PCs als alumnes? Barrejar les activitats navegables amb altres "de tota la vida" (el teatre es presta força a açò: recerca de documentació per al vestuari, decorats, etc.; música; imatges...)?
  2. Explotar al màxim el sistema de participació directa: fòrums, xats (IRC)... coses que ja fan molts companys i que crec que tenen resultats satisfactoris.
  3. Implicar altres centres per tal de fer activitats conjuntes (els reptes també pretenien això, però de moment no s'ha implicat cap altre centre).
  I per continuar aquesta línia, intentaré involucrar en la meme a futurs companys (o encara que no siguen futurs companys, a gent que ara per ara ens està suportant): alumnes:
Blai, que es vol dedicar a açò.
GunMan, de ciències, però amb inquietuds humanístiques (que també hi ha).
I també convide, encara que no sé si es donarà per avisat (no sé si li arribarà la invitació: com se sap si els interessats l'han rebuda?) a un blocaire que m'està ajudant molt:
Mario, de Digizen.

vis comes sit vobis!

Enllaç permanent ~ Comentaris (-22) ~ Comentar | Referències (0)

El BlocCalendari

<<   June 2006  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.