Eventa varia aestiva

Per El Departament - June 26th, 2006, 20:34, Categoria: Euenta nuntiaque

 Diverses activitats segueixen acumulant-se per a l'estiu:
  • Conventus Academiae Latinitati Fovendae
  • Activitats d'estiu del Museu de Tarragona
  • La signatura, si es vol, del manifest europeu en defensa de les humanitats
I. Conventus:
Trasllade tal qual la invitació dels organitzadors: "Conventus Academiae Latinitati Fovendae habebitur a die 24 ad diem 28 mensis Julii in Alcañiz et Amposta (Hispania). Nunc sunt ultimae dies ad subnotandum! Praesertim ei (studentes, etc.) qui stipendium 150 euronum accipere cupiunt. Ergo FESTINATE!!!! De conventu: http://www.academialatina.org/praeconivm.html In columna dextra omnes informationes invenietis. Paucis verbis: Pretium subnotationis ad conventum: 40 € Prandia cenaeque a Lunae die usque ad Veneris diem pro 90 € modo praebebuntur! Autoraedae longae praebebuntur gratis ad itinera facienda ab aeriporto Barcinonensi ad conventum et retrorsum et inter Alcañiz et Amposta. Pernoctationes proponuntur in variis deversoriis modico pretio (ab 27 € per noctem) quae vobis rogantibus reservari possunt a Joachimo Pasqual joaquin.pascual@uca.es. Etc. Multi oratores participesque praeclari in orbiculo Latinitatis vivae aderunt (Victorius Ciarrocchi, Gaius Licoppe, Tuomo Pekkanen, Terentius Tunberg, Aloisious Miraglia, Walahfridus Stroh, Theodoricus Sacré, etc...); homines qui Latine loquuntur ut si lingua sua patria esset! Nolite ultro haesitare! Valete".
 II. Tarragona:
 En paraules dels responsables del museu: "com cada any quan comença l’estiu, a partir del proper dissabte 1 de juliol
i fins al 2 de setembre (ambdós inclosos), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix de nou l’activitat Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la. Aquesta activitat consisteix en una visita guiada a la Vil·la romana dels Munts els dissabtes al capvespre, de la mà dels seus propietaris en el segle II, Caius Valerius Avitus, un dels duumviri de Tàrraco i la seva esposa, Faustina. Es tracta d’una ocasió única per a conèixer la vida en una vil·la de l’entorn de Tàrraco. Caius i Faustina, senyors de la casa, fan d’amfitrions mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat. Com a bons amfitrions, Caius i Faustina conviden els seus visitants, en acabar el recorregut, a un aperitiu en què poden gaudir d’un vi amb mel i fruites (melizonum), d’un refresc i de diversos productes de la terra. L’activitat es realitzarà tots els dissabtes des de l’1 de juliol fins al 2 de setembre, a les 19:30 h, i té una durada de dues hores aproximadament. Els idiomes poden ser català i castellà i cal fer reserva prèvia als telèfons 977 25 15 15 / 977 23 62 09. Us notifiquem també que, durant el mes de juliol, el MNAT organitza el cicle d’activitats Un juliol a la romana!, dirigit a nois i noies d’entre 5 i 12 anys. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que té com un dels seus objectius la difusió de Tàrraco, us proposa aquest estiu un viatge per la seva història. Que comproveu què és l’arqueologia i de quina manera ens ajuda a comprendre la nostra evolució. Que feu un viatge per aquesta ciutat en el segle II dC, a partir del recorregut que es proposa per les sales del Museu Arqueològic. Que jugueu com ho feien els nens de Tàrraco i, finalment, que conegueu els mites que explicaven els romans. Aquest cicle consisteix en un seguit d’activitats que es realitzaran tots els dijous del mes de juliol (dies 6, 13, 20 i 27) amb horari de 10:30 a 13 hores al Museu Arqueològic (plaça del Rei, 5). Per a informació i reserves, podeu trucar als telèfons 977 23 62 09 o 977 25 15 15."
III.Manifest.
Ens informen que ja està disponible la web on es pot signar el manifest en defensa de les humanitats, de la qual cosa informàvem fa uns dies.

Enllaç permanent ~ Comentaris (11) ~ Comentar | Referències (0)

El BlocCalendari

<<   June 2006  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.