Exercitus bellumque

Per El Departament - September 1st, 2006, 9:52, Categoria: Ludi nugaeque

 Per començar el mes i abans d'entrar a fons en el curs escolar, us deixe un altre encreuat, aquest temàtic: l'exèrcit romà. Recorda que les u i les v s'han d'escriure totes V.Ah! I en aquest les definicions que fan referència al tema van en majúscula. JUGA.

Està fet també amb
HotPotatoes. Aquesta aplicació és, junt a la de JClic, la que més m'agrada per a fer aquest tipus d'activitats, perquè permet fer els encreuats com han de ser: ben quadradets, amb totes les paraules encreuades i amb el mínim nombre de quadres negres (el de JClic encara és millor perquè permet paraules d'una sola lletra; HotPotatoes no).

El gran desavantatge que té és que és poc "didàctic" perquè no permet posar totes les paraules que el mestre voldria emprar. Per això és millor una aplicació del tipus
EclipseCrossword (només has de fer la llista de paraules i ell et fa l'encreuat; molt cómode, però l'encreuat no és massa bo: al primer exemple estan totes les paraules que li vaig donar, deixant-li llibertat a l'hora de confeccionar el nombre de caselles horitzontals i verticals; a l'exemple 2 li he donat uns paràmetres amb menys caselles, però es deixa sis paraules per col·locar. També es pot provar pujant el nombre de segons... En fi, ací els teniu), del qual us deixe unes mostres sobre el mateix tema.
EXEMPLE 1
[Per cert, algú sap com incrustar aquests encreuats al post? Gràcies]
Salvete!
(PD: torna amb noves energies Ana, exSueños de Hermes, ara des de l'Institut on ha tornat ha delectar als alumnes: la blogosfera torna a estar completa!!!)

Enllaç permanent ~ Comentaris (-13) ~ Comentar | Referències (0)

El BlocCalendari

<<   September 2006  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.