Maquetes per terra

Per lytta vesicatoria - September 6th, 2006, 20:59, Categoria: Euenta nuntiaque

 En una entrada anterior em feia ressò d'una notícia llegida al bloc de Sebastià (per cert, benvingut al "tajo"; l'estiu, de categoria, supose?): les maquetes laboriosament confeccionades per una companya i els seus alumnes al llarg dels anys es veien en perill d'anar-se'n en orris per no tenir lloc on ubicar-se.
 Doncs bé, la cosa ha acabat de la pitjor manera possible: la directora del col·legi on estaven se n'ha desfet i les han deixat totes per terra al vestíbul de l'Insti: ni la caiguda de l'Imperi romà acabà més malament!. En la seua rentrée, Sebastià parla del tema i també Ana ho fa des del seu nou bloc.
Ara s'ha obert una campanya per part de la SEEC en protesta per aquesta actitud, a la qual des d'ara s'afegeix aquest Departament i us animem a enviar una carta a la responsable d'aquest lleig acte amb les dades i el contingut que s'especifiquen a l'enllaç ressenyat més amunt del bloc de Sebastià.

petita mostra de les maquetes
reconstrucció del forum d'Empúries
(visiteu-la tota ací)
Actualització (30 de setembre):
Des d'ací volem demanar disculpes a la senyora directora del CEIP on estaven les maquetes, per la manca de respecte que vam manifestar més amunt envers la seua persona, en acusar-la directament de la desfeta: sembla que les ordres van ser donades directament pels serveis territorials de la província per tal com el col·legi augmentava de línies i necessitava espai.
Per intentar resarcir-la en allò possible, reproduïm la carta que aquesta senyora ens ha remés explicant els fets, que sembla que no eren tal com vam pensar
També eliminem els enllaços de protesta de més amunt, perquè entenem que ara per ara no tenen sentit.

 Vull expressar la meva profunda indignació per l"escrit que he rebut per correu electrònic (sense el valor d"anar signat) i per el qual estic rebent correus electrònics de tota Espanya (aquest sí amb noms i cognoms).

 

Les afirmacions que en aquest s"exposen són totalment falses com puc demostrar i quedarà demostrat:

 

  1. Primer de tot vull manifestar que valoro el treball de les maquetes que hi havia a l"aula cedida pel CRP però que l"aula pertany a l"escola i que com molt bé sap la professora que porta el tema de les maquetes, la Sra. Conxita Collellmir ja fa més d"un any que va venir a parlar amb mi i li vaig dir que havia d"anar al Departament d"Educació perquè li busqués una nova ubicació a les maquetes, ja que es necessitaria l"aula per els 25 alumnes nous que havien d"entrar al setembre (l"escola està passant a línia 2, i totes les aules hauran de retornar a l"escola que és a on pertanyen).

 

  1. Es impossible que l"inspector de la zona li assegurés, i de fet ell m"ha donat la seva paraula de que no és així, que li digués que de moment l"exposició restaria igual els mesos de setembre i octubre quan està ben clar que el 12 de setembre els alumnes comencen les classes i per tant l"aula havia d"estar habilitada per fer-ho (pintada i amb el mobiliari col·locat).

 

  1. Com durant tot el mes de juliol he estat al darrera del tema perquè, com a directora del centre que dirigeixo, em preocupo de que l"aula estigui en condicions per poder començar les classes amb normalitat al setembre, rebo una trucada dels Serveis Territorials a casa meva el 20 de juliol (en període de les meves vacances) de part del seu secretari, el Sr. Francesc Castanyar i s"em diu que faci la gestió de trucar a una empresa que gestioni el trasllat de les maquetes a l"IES Ítaca, jo respon que crec que no em correspon a mi fer aquesta gestió però em demanen que degut a les dates en que estem i per agilitzar el tema la faci jo. Sempre actuant de bona fe i pensant en el bé de l"escola accedeixo a fer la diligència.

 

  1. El 21 de juliol busco una empresa de Sant Boi de Llobregat que pugui fer el trasllat, truco al director de l"IES Ítaca i em diu que de les maquetes no sap res i que segurament aniran a l"IES Rafael Casanova; jo ho trobo lògic ja que les maquetes són dels alumnes de l"IES Rafael Casanova, truco al seu director i em diu que les maquetes sí que van al seu centre però que ells aquell dia s"en van de vacances, jo li dic que ja tinc l"empresa i ell em respon que no hi ha problema i que les traslladin. He de dir que el comportament del director va ser molt correcte i en tot moment es va fer càrrec del cas. Per tant no entenc que en l"escrit es pugui dir que el director no sabia res.

 

  1. Jo suposo que les maquetes arribarien en molt bon estat perquè l"escola va pagar 1.450€ pel seu trasllat i que es col·locarien on se li va dir des de l"IES Rafael Casanova, per tant no entenc tampoc aquest "acte de vandalisme" a que es refereix l"escrit. Per cert aquesta factura, ens l"abonarà el departament però de moment la tingut que avançar l"escola.

 

  1. Tota aquesta exposició dels fets demostra que en cap cas va ser una decisió unilateral ni arbitrària. La decisió la va prendre el Departament d"Educació i que jo vaig fer una gestió que no em pertocava, que em va demanar el departament i que la vaig fer per anar de bona fe i per actuar sempre pensant en el bé de l"escola que dirigeixo i sempre amb el consentiment del director de l"IES Rafael Casanova, que ja he dit que en tot moment va ser molt correcte.

 

  1. Dit això podreu entendre que aquest escrit que rebo no té cap justificació possible i que la veritat dels fets ha estat manipulada i s"ha difamat la meva persona i la institució que dirigeixo.

 

  1. Com podeu comprovar en aquesta carta que signeu amb descalificatius envers a la meva persona, com: antipedagògica, desconsiderada, etc. no s"ajusta en cap moment a la realitat de la situació.

 

  1. Però el que és un fet GRAVÍSSIM i no es pot permetre es l"ús que s"ha fet d"aquesta carta, que m"arriba a mi per correu electrònic. Una carta que ni tan sols té el valor d"anar signada, donant les meves dades personals i les de la Sra. Directora dels Serveis Territorials d"Educació al Baix Llobregat - Anoia, incitant a les persones que me la reenviïn a mi i a la Sra. Directora manifestant el seu rebuig envers a la meva actitud "antieducativa".

 

  1. Ara m"he assabentat que aquest escrit ha sortit publicat a internet, que és per on s"ha difós, a través de la publicació a la pàgina web de "Els dies de dèdal", la qual cosa em sembla més indignant perquè no sé com professionals i les persones que s"adhereixen poden fer publicacions com aquestes sense com a mínim contrastar opinions i conèixer la versió de l"altra part.

 

Només voldria afegir que això es podria haver evitat amb una simple trucada per aclarir els fets i contrarestar opinions i no fent escrits maliciosos envers a una persona. Crec que això és realment lamentable que passi entre professionals que són els primers que han de donar exemple en que les coses es solucionin dialogant.

 

Atentament,

 

 

Montserrat Saladrigas Bonastre

Directora CEIP Rafael Casanova


Enllaç permanent ~ Comentaris (-7) ~ Comentar | Referències (0)

El BlocCalendari

<<   September 2006  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.