Accepta el repte!: Comentaris

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: February 26th, 2006, 21:52

La resta d'alumnes no podem participar encara????.
Hic ludus iniustus est, nam isti discipuli magnam praestantiam habent, quam ceteri discipuli non habemus. (xDD) Està ben escrit, Sergi??.

~~~

Enviat per Sergi (Contact, Page)
Data: February 26th, 2006, 23:13

Blai, trobe que s'ha entès malament: el repte està obert a tot alumne de secundària i batxillerat, inclosos els de fora de Pedreguer. El que deia és que a partir de demà ho diré també a les classes: no tots lligen açò, saps?
I sí, està prou ben escrit... (tot i que jo personalment hagués posat l'oració de relatiu després del seu antecedent -praestantiam-: però cada escriptor té el seu estil).

~~~

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: February 26th, 2006, 23:42

Ahhhh!
Ok, no ho havia entès bé.
Jo use l'"stilus blaii". (xDD).

~~~

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: February 27th, 2006, 18:47

Ací ho tens:
Garum (o liquamen): Salsa de sabor molt fort feta amb peix macerat amb sal. D’origen grec, a l'època romana n’existia una gran indústria. Fonamentalment es fabricava en aquells llocs on es produïen saladures, ja que s’utilitzaven les restes dels peixos sotmesos a aquest procés tonyina, bonítol, esturió, salmó, melva, i sobretot el verat. La fórmula, segons Gargili Marcial, citada al "Satiricó" de Petroni, descriu com s'introduien en una vas d'uns 30 litres de capacitat, un fons d'herbes aromàtiques (anís, fenoll, menta, farigola, alfàbrega...), després una altra capa de peix (vísceres i trossos de peix); finalment una capa de sal i així alternativament fins a cobrir el vas. Es deixava reposa al sol durant set dies, i es remenava durant vint dies més. El suc clarificat que es recollia era el garum. Aquest producte es realitzava, entre altres llocs, a la zona de l'actual estret de Gibraltar, així com a l'estret del Bòsfor, també era famós el garum de Pompeia.->>>continua->>

~~~

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: February 27th, 2006, 19:05

->>>>continua->>>
Actualment es podria fer de la següent manera:
En lloc d'usar les vísceres dels peixos com feien els romans, podríem usar les ventresques i els ventres de peixos rics en grasses.
Es compra o es prepara un bonítol sencer en saladura (obert pel centre, net de vísceres, en sal 48 hores, net amb aigua dolça i deixat a secar durant 15 dies). Es netegen el ventre i les ventresques, que es cobreixen d’oli, unes dents d’all, orenga, un poc de farigola i alfàbrega; i els posem durant una setmana en repòs. Passada la setmana a temperatura ambient, es separa el residu sòlid de l’oli, es passa per la batedora, i ja tenim el nostre garum modern.

Fonts utilitzades:
Gran Enciclopèdia Catalana
Pàgina web del "Grupo Gastronómico Gaditano": http://grupogastronomicogaditano.com/Principal.htm

~~~

Enviat per assessoria (Contact, Page)
Data: February 28th, 2006, 7:07

Sergi, ¡menudos alumnos tienes! Así da gusto trabajar. Para que luego digan que los profes han de motivar más. Desde luego, a los tuyos los tienes motivados y de sobra. Enhorabuena por este ejemplo que nos das al resto del profesorado. Y por supuesto, enhorabuena a los alumnos, seguid así.

~~~

Enviat per karmen (Contact, Page)
Data: March 3rd, 2006, 16:56

Estic d'acord amb "assessoria" en que ets un mestre que motiva molt als seus alumnes, que Oscar i Aitor ja em conten coses... A més q a teatre tb...xD!!!quina risa...
El que si que tinc de dir, que soc una d'eixes alumnes que diuen que certs professors deurien aprendre a motivar més, sense cap mala intenció. Per aixó... Felicitats per no estar en la meua "llista negra"!!!jajajaj...bé...en realitat no en tinc... però... a voltes la faria...xD...
Adeu!
ROCK N' ROLL!!!

~~~

Enviat per Jaume (Contact, Page)
Data: March 6th, 2006, 17:37

Hola Sergi,com va per Pedreguer? Aci a Denia sobre rodes. Records

~~~

Enviat per Pau Bañó i Magraner (Contact, Page)
Data: March 6th, 2006, 21:54

El "garum", la més famosa de las salses. El seu procés de fabricació consistia en la immersió de les vísceres i budells del peix dins d’una solució salina saturada i la seua posterior fermentació, afavorida per l’acció del sol. Alguns testimonis escrits de l’antiguitat que han aplegat fins a nosaltres, manifestaven tan sol un inconvenient al dita preparació. El "garum" tenia un flaire força desagradable i per aquest motiu es notava de seguida al mateix menjador.
Els romans prenien el "garum" amb carn, formatge, fruita, vi, peix, fins i tot amb mel.

~~~

Enviat per Pau Bañó i Magraner (Contact, Page)
Data: March 6th, 2006, 22:06

Jo actualment no ho faria. És molta faena i tinguent boquerons, papes i cervessa passe de calfar-me el cap. A vore si posem coses més útils.

~~~

Fes un comentari

Tornar a l'article | Inici

El BlocCalendari

<<   October 2018    
SMTWTFS
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.