De educatione, formatione, et alteris rebus scholae.: Comentaris

Enviat per Prefereixo_No_Dir-lo (Contact, Page)
Data: March 23rd, 2006, 20:20

Jose, curiosament a rel dels últims successos m'he aparat a pensar...
Som incapaços de consevar la llibertat? És a dir, tota persona el que més dessitja és la llibertat, però quan l'aconsegueix se'n oblida del que li ha costat aconseguir-la i aleshores, les coses tornen a funcionar malament.
Sempre hi ha alguns "buitres" vigilant-nos, com els que volotegen en un desert per dalt d'un caminant perdut; espertant a que aquest caiga a terra per atacar.
Doncs aquests buitres (que són sempre els mateixos) estan esperant, cada vegada que aconseguim la llibertat, a que ens n'oblidem i aleshores ens tornen a encadenar.
Així, som realment capaços, com tu dius d'autoeducarnos i d'autogovernar-nos? Necessitem a algú què ens done "vara"?
Jo, últimament (tal vegada passe per una etapa pessimista) pense que ara mateixa, i sempre, no ens controlem. Però crec, que hi haurà algun dia en el què serem lliures de veritat, el dia que no oblidem la llibertat. Dis-me utòpic.
"Un mai aprècia el que té".

~~~

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: March 23rd, 2006, 21:31

Mmmm... cosa difícil aquesta.
Per a tots els que vulgueu aprofundir es aquest tema (el de la llibertat i el control d'aquesta en la nostra societat) us recomane un llibre molt interessant, es tracta de "1984" de George Orwell.
Per cert, ¿si al contrari del que postulaven els intel•lectuals il•lustrats, l’home no és bo per naturalesa, com ha de ser capaç d'autoeducar-se?.
Sincerament, crec que no és capaç, almenys actualment, sempre hi hauria algú que intentaria dominar sobre els altres i ensenyar-los les seves creences i experiències per tal d’influir-los a pensar com ell, cosa que impediria l'autoeducació.
El que si que podem intentar és (si donem per inevitable l'aparició de corrents de pensament i d'actuació més o menys col·lectius que intenten guiar-nos per un determinat camí o corrent) és elegir el camí que més ens interesse sense mirar que és el que fa la majoria o que marquen els cànons del moment, encara que aquest camí siga més difícil que el majoritari. >>>continua>>>

~~~

Enviat per Blai (Contact, Page)
Data: March 23rd, 2006, 21:35

>>>segueix>>> El problema rau en: ¿fins a quin punt som "lliures" per a elegir el camí que volem caminar?, ¿fins a quin punt podem elegir "lliurement" sense estar influenciats per la resta de gent conscient o inconscientment? Àrdua qüestió.

~~~

Enviat per in vino veritas (Contact, Page)
Data: March 24th, 2006, 2:25

Blai, la vertadera llibertat la coneix qui està tancat darrere d´uns barrots, la coneix qui necessita urgentment d´una xeringa, per exemple, i la coneixen perquè no la tenen. Quina és la nostra llibertat; votar a dretes o esquerres? la llibertat que ens fan creure és uns simple titella. La Llibertat és quelcom que va més enllà, és allò que fa fort a l´ésser humà...donar-li l´oportunitat de enganyar-se i... si no em mata em fa més fort.

jose

P.S.- per cert, vos rete: a qui he parafrasejat en l´última condicional??? Vaaaaaa...no direu que no ho he posat fàcil.
P.S. (bis)- sergi, no sé si es vorà l´hora en què envie aquesta cogitatio varia, però és que he estat celebrant que l´ies pedreguer té un nou membre definitiu...je,je,je (absteniu-se de comentar aquest...detall insignificant).Bona nit...

~~~

Enviat per in vino veritas... i II (Contact, Page)
Data: March 24th, 2006, 2:29

per cert, sergi...gràcies per això de "disfruteu-lo" i, encara més gratament, gràcies per haver creat este lloc de lliure expressió on es demostra que el nostre ies està viu.
bona nit x 2n volta.

~~~

Enviat per Uanitas uanitarum... Omnia est uanitas! (Contact, Page)
Data: March 25th, 2006, 16:15

Qn em veja amb ànims i no ho veja tot negre, participaré en el debat. Fins aleshores manteniu-ne la flama encesa. Per fi! Podrem creure en el poder de les paraules?
A In vino ueritas: Felicitats i enhorabona, més com tu n'hi haurien d'haver, per tal d'il·lustrar i desfermar intel·lectes desaprofitats. "Ara, -com em digué un Dtor. d'IES- si tens consciència faràs faena".

~~~

Enviat per in vino veritas (Contact, Page)
Data: March 26th, 2006, 12:20

ohhh!!! moltes gràcies per les teues paraules vanitas vanitarum. no crec que la sol·lució del problema radique en la meua pròpia clonació (ohhh nooooooo quin malson), però m´alegra molt que penses així.
per cert, estic preparant una petiteta cogitatio...la flama es mantindrà encesa. De debó.
salut, amor i república

~~~

Enviat per Sergi (Contact, Page)
Data: March 26th, 2006, 18:40

M'alegra que eixa flama siga candent. Tots m'esteu aclaparant i sorprenent d'allò més. Jose, potser era Nietzsche el que deia allò de la condicional?

~~~

Enviat per in vino veritas (Contact, Page)
Data: March 27th, 2006, 8:07

bingo!!! sergi. em pensava que tothom havia passat de la meua pregunta...jeje. El ti Federico era molt llest.

~~~

Fes un comentari

Tornar a l'article | Inici

El BlocCalendari

<<   April 2021    
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sindicació

Notícies de l'antiguitat

Allotjat en
ZoomBlog

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.